Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

ΖΗΤΩ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Το κείμενο που ακολουθεί είναι γραμμένο από τον Μιχ.Ι.ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟ. Διαχρονικό και επίκαιρο,σας το παραθέτω αυτούσιο.

-Βάλτε 50 ἀνθρώπους να πολεμήσουν με ἄλλους 50. Ἀπό τη μια μεριά,οἱ 50 πολεμοῦν για την Ελευθερία τους,πού οἵ ἄλλοι θέλουν να τους την πάρουν. Οἵ ἄλλοι 50 εἶναι μισθοφόροι ἑνός κατακτητῆ. Πολεμοῦν για να κατακτήσουν και να πληρωθοῦν. Ποιος θα νικήσει; Μαθηματικά θα νικήσουν οἱ πρῶτη, που υπερασπίζουν την ἐλευθερία τους!
    Και σπεύδει ν' ἀναφέρει τον Μαραθώνα και τη Σαλαμίνα, και γράφει ὅτι οἱ Ἐλληνες ἔδωσαν σ'όλον τον κόσμο την τρανή ἀπόδειξη  ὅτι στους πολέμους δεν εἶναι ἠ δύναμη, ἀλλά ἠ καρδία και ἠ ἀγάπη τῆς Ἑλευθερίας που τελικά θα νικήσει.
  Ἡ Ἑλευθερία εἶναι φυσικό γνώρισμα.Δεν γεννιόμαστε μόνο ἔχοντας μέσα μας την Ἐλευθερία, ἀλλά γεννιόμαστε ἔχοντας ἐπίσης την ἀνάγκη  να τη διατηρήσουμε.Κι ἀυτό δεν συμβαίνει μόνο στους ἀνθρώπους. Συμβαίνει και στα ζῶα. Κοιτάξτε τα πουλιά, κοιτάξτε τα ἄγρια θηρία. Ἀντιστέκονται ὅσο μποροῦν, ὅταν ἐπιχειρήσεις να τα σκλαβώσεις. Χτυπιοῦνται,ματώνουν,πληγώνονται, πολεμώντας να ἀνακτήσουν την ἐλευθερία που προσπαθοῦμε να ἀφαιρέσουμε. Με τα νύχια,με τα δόντια, με τα κέρατα, με ὅ,τι ὅπλο τους ἔδωσε η φύση, ἀγωνίζονται να σώσουν ἐκείνο που ἀγαποῦν πάνω από καθετί,δηλαδή την Ἐλευθερία τους!
   Δεν ἔχουν λαλιά ὅπως ὁ ἄνθρωπος. Ὅμως, την ὥρα ἐκείνη που ἀγωνίζονται και χτυπιοῦνται, δεν μπορεῖ παρά να τα ἀκοῦμε να φωνάζουν με τον τρόπο το δικό τους:
                             -Ζήτω ἡ Ἐλευθερία!
   Το ἔχουν πεῖ τόσες φορές: ἡ ἱ στορία τῶν ἀνθρώπων δεν εἶναι τίποτα ἄλλο ἀπό την ἱστορία τῶν ἀγώνων τους για την Ἐλευθερία τους και για τα δικαιώματα τους.

                                                            Μιχ. Ι. ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Ας κάνουμε πράξη την Ελευθεριά στην καθημερινότητα μας,και  στη σκέψη μας,και να μην αφήσουμε κανέναν να μας την πάρει, με κανέναν τρόπο,με κανέναν δούρειο ίππο στο όνομα της, και στο όνομα της Δημοκρατίας .

                                                                   ΛΕΩΝΙΔΑΣ ®
                       

                           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου