Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

ΕΝ ΑΡΧΗ ΗΝ Ο ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΗΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΘΕΟ

  Όλοι η αληθινή σοφία είναι ο λόγος του Θεού,που οδηγεί στην αλήθεια και στο φως,γι' αυτό ο λόγος είναι ο Θεός και ο Θεός είναι ο λόγος.Ο λόγος αυτός της αληθινής Σοφίας δίνεται στους ανθρώπους ,αλλά λιγοστοί  αυτοί που αντιλαμβάνονται και την δέχονται,κάνοντας την πράξη και έργα στην καθημερινή τους.Ποίος μπορεί να αντιληφθεί το πραγματικό μέγεθος της Σοφίας,την Αρχή και το Τέλος ; Σίγουρα κανείς ,όλα αρχίζουν από Αυτών και τελειώνουν σε Αυτών. Τον Θεό.
  Αρχίζοντας με τις Δέκα Εντολές και εφαρμόζοντας τες, μπορεί κανείς να αναγνωρίσει και να καταλάβει την ζωή και την αγάπη που μας δίνει μέσα από τον λόγο Του. Απαλλάσσεται από το θυμό και την κακία προς τον συνάνθρωπο του,ηρεμεί το πνεύμα και οι  σκέψεις του .Το ήθος στις πράξεις των έργο του  γίνεται αντιληπτό σε όλους,οι ηθικές αξίες γίνονται αρχικός στόχος της ζωή του,η αγάπη γεμίζει τα ανθρώπινα έργα του,και οι λόγοι του αγκαλιάζουν τον πραγματικό Θεό της αγάπης. Εύκολα στα λόγια και στο Νου,αλλά πολύ δύσκολα ως ακατόρθωτα στις πράξεις μας.Άραγε γιατί.
   Τί μας κρατάει μακριά από το καλό,την ειρηνική συμβίωση,τις ηθικές πράξεις;Εύκολη απάντηση θαρρώ.Κάποιος που δεν θέλει αυτήν την ένωση με τον Θεό,κάποιος που θα έχει κέρδος από την αποστασιοποίηση,την αμαρτία,κακία και το μίσος ,με το να μας σπρώχνει μακριά από το Φως. Βαθιά μες στο σκοτάδι. Πόσο μικροί είμαστε ,πόσο λιγόψυχη .πόσο ευάλωτοι .  

                                                      ΛΕΩΝΙΔΑΣ         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου