Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019

Ο ΠΛΟΥΤΟΣ

  Ο Θεός δεν μας απαγορεύει στο να μην έχουμε πλούτη στην ζωή μας,δεν μας λέει να ήμαστε ή να γίνουμε φτωχοί, για να κερδίσουμε την ουράνια βασιλεία του.Αντίθετα μας δείχνει και προσπαθεί να μας διδάξει πως πρέπει ο κάθε ένας να χρησιμοποιεί τον πλούτο,το υλικό αυτό αγαθό που μας δίνει ο ίδιος στην ζωή μας,ώστε να μην γίνουμε φιλάργυροι και εγωιστές, κρατώντας τον μόνο για τον εαυτό μας,επηρεαζόμενοι από την λάμψη και την αφθονία του.( κ.Λουκα.κεφ.ιστ΄.στιχ.1).
   Μέσα από την παραβολή του "οικονόμου της αδικίας" μας εφέστιοι την προσοχή πάνω στην διαχείριση του πλούτου,για να κερδίσουμε τους αιώνιους φίλους από τον παρόντα κόσμο του σήμερα και μετά τον θάνατο μας,που θα συνεχίσουν να υπάρχουν.Αυτή η διαχείριση είναι το πιο δύσκολο πράγμα που έχει να καταφέρει ο άνθρωπος κατά την διάρκεια της πορείας του. Μας συμβουλεύει να επικεντρωθούμε στις αγαθοεργίες και ευεργεσίες των συνανθρώπων μας, και όχι στην προσωπική κατακράτηση του,που απαιτείται αδικία ,κλοπή ,κατάχρηση εις βάρος των άλλων για την συσσώρευση του.(κ.Λουκά.κεφ.ιστ΄στιχ 8-9-10).
   Έτσι λοιπόν εμείς θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε αυτό τον άδικο όπως χαρακτηρίζετε πλούτο προς όφελος όλων των ανθρώπων, για να μπορέσει και ο Θεός να μας εμπιστευτεί τον αμύθητο και αιώνιο πλούτο της βασιλείας του.(κ.Λουκά.κεφ.ιστ΄στιχ.11-12). Και να μην ξεγελιόμαστε με την ιδέα ότι μπορούμε να υπηρετούμε ταυτόχρονα και τον Θεό και τον Μαμωνά .Η τον Θεό θα αγαπήσουμε και τον άλλων θα μισήσουμε ή στον πλούτο θα προσκολληθούμε και τον Θεό της αγάπης θα ξεχάσουμε.(κ.Λουκά.κεφ.ιστ΄στιχ.13) .
   Όλα μπορούν να αλλάξουν,ακόμα και ο ουρανός με τη Γη,να έρθουν πάνω κάτω,αλλά αυτό που μας δίνει θα υπάρχει πάντα.Σκοπός μας ο αγώνας της δικαίωσης και της εξύψωσης μας ενώπιον Του,ξεκινώντας μια νέα αποχή πάνω στη Γη που θα εγκαθιδρυθεί  η ουράνια βασιλεία Του.

  " Αφήστε την κακία,πάρτε το έργο της αγάπης και διαδώσετετο μέσα από τα έργα σας παντού."


                                                              ΛΕΩΝΙΔΑΣ®            

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου