Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

ΕΚΟΥΣΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ

 << Ο άνθρωπος γεννιέται ελεύθερος,όπως και όλα τα άλλα πλάσματα του Θεού>>. Πως λοιπόν γίνετε, να συνηθίσει να είναι σκλάβος;Και ο Λα Μποεσί διαλαλεί το κήρυγμα του:<< Πάρτε την απόφαση να μην είστε δούλοι, και ιδού εσείς γίνεστε αμέσως ελεύθεροι!>>.
  <<Πως γίνετε>>, συνεχίζει,<<τόσοι άνθρωποι, τόσοι χωρικοί ή αστοί, τόσες πόλεις ολόκληρες, να σκύβουν το κεφάλι σε έναν μόνο άνθρωπο,δηλαδή τον τύρρανο; Αυτός που σας καταδυναστεύει δεν έχει παρά δυο μάτια, δυο χέρια, έχει ένα μόνο σώμα, δεν έχει τίποτα παραπάνω από οποιονδήποτε από εσάς, από εμάς όλους. Το παραπάνω 'σεις οι ίδιοι του το δίνετε. Εσείς του δίνετε τα απειράριθμα μάτια, με τα οποία σας κατασκοπεύει και σας αστυνομεύει νύχτα-μέρα.Εσείς του δίνετε τα απειράριθμα χέρια, με τα οποία σας χτυπά όπου σας βρει. Είναι δικά σας, εσείς του τα δίνετε. Πως να έχει δύναμη επάνω σας, αν εσείς οι ίδιοι δεν του την είχατε δώσει;
  Δεν είναι ανάγκη να χτυπήσετε τον τύρρανο, να προσπαθήσετε να τον ρίξετε κάτω. Αποφασίστε μόνο να μην τον υπηρετείτε, να μην τον ανέχεστε, αρνηθείτε σιωπηλά και πάνδημα κάθε υποστήριξη, κάθε ανοχή,σταθείτε μακριά από τον μισητό δυνάστη, απομονώστε τον - και θα δείτε ότι θα σωριαστεί μόνος του κάτω, σαν κολοσσός από πηλό, που του πήραν τη βάση του.>>
    Τους τυρράνους δεν τους στηρίζει η δική τους δύναμη, αλλά η εκούσια υποταγή ων πολιτών.Εξ ου και η έννοια της << εκούσια δουλείας >> ή (εθελοδουλείας). Κάθε δουλεία είναι εκούσια, με την έννοια ότι αν οι πολίτες δεν ήθελαν να υποκύψουν, κανένας τύρρανος δεν θα είχε τη δύναμη να επιβληθεί.

     Το κείμενο είναι γραμμένο από τον ΜΙΧ. Ι. ΣΤΑΣΙΝΌΠΟΥΛΟ

Μας δείχνει τη δύναμη του λαού,θέλει να μας ξυπνήσει από τον λήθαργο που έχουμε πέσει,να μας απομακρύνει από την βολεμένη  θέση του καναπέ και των δήθεν προσωπικών συμφερόντων.

      Εσύ-εμείς-όλοι μας μόνοι 
μόνο μπορούμε να αποφασίσουμε. η επιλογή είναι δικιά μας.

                                                         ΛΕΩΝΙΔΑΣ®     

          
     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου